25. tammikuuta 2014

Rally-tokon teoriaa ja muuta mukavaaGöötti göötin tuntee:

Kyllä tuli taas todettua, että göötti tuntee aina toisen göötin. Aslakin pikkusiskopuoli Martta kävi seuramme näyttelyharjoituksissa hakemassa tottumusta ulkomaailmaan. Harjoitusten jälkeen Martta pääsi tapaamaan Aslakin ja pieni alkukankeus jota pieni göötin alku tunsi muun rodun edustajia kohtaan oli tiessään Aslakin nähdessään ja voi sitä riemua mikä oli myös Aslakilla, se jo autosta ulos tullessa sekunnin sadasosassa bongasi pikkuisen Martan. Oli siinä riemua kerrakseen, kun oli kasvattaja sekä toinen samanmoinen ja molemmat piti yrittää moikata.Rally-tokon teoriaa:

Allekirjoittanut oli tänään tutustumassa rally-tokon ihmeelliseen maailmaan, kun Pia Takkunen tuli esittelemään meille lajia. Olin alunperin ajatellut mennä Aslakin kanssa, mutta sitten totesin, että tahdon ensin nähdä mitä kysinen homma on ennenkuin lähden Aslakin kanssa sähläämään, se kun ei jaksa lukuisia toistoja ja toivotonta toistamistahan siitä olisi tullut, kun itselläkään ei ollut vielä mitään kuvaa lajista.


Päivä oli oikein antoisa ja laji vaikutti mielenkiintoiselta. Rally-tokohan tulee nyt viralliseksi lajiksi Suomeenkin, kesästä lähtien pääsee siis ihan oikeisiin kisoihinkin.

Lajin ideana tiivistetysti on suorittaa erilaisista kylteistä koostuva rata mahdollisimman tarkasti ja nopeasti. Kylteillä tapahtuvat liikkeet ovat erilaisia versioita yhdistettynä tokoa, agilityä ja koiratanssia. Itse taidan nyt ensin vähän perehtyä lisää kyltteihin ja jossain vaiheessa sitten kokeillaan tätä myös Aslakin kanssa. Jo pelkän ensikosketuksen perusteella voin lämpimästi suositella kyseistä lajia kaikille, ei taida juuri sellaista koirakkoa olla jolle tämä ei sopisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti