15. joulukuuta 2013

Tämän vuoden tavoitteet

Vuosi alkaa lähentyä loppuaan, niin kalenterissa kuin Aslakin ikämittarissakin. Itsekin vasta nyt katsoin mitä olinkaan listannut tälle vuodelle tavoitteiksi ja nyt olisi sitten varmaan aika pohtia mitä ollaan saatu aikaan.

Toko:

  • Alokas luokan liikkeet kuntoon ja seuraamisen toivoton maanhaistelu pois.
Tämän saavutimme melkein: seuraaminen alkaa olla aika hyvällä mallilla ja alokas luokan liikkeet muutenkin. Paikkamakuu on vielä täysin alkutekijöissään, joten vähän vielä jatkamme tämän tavoitteen täydentämistä.


Arkitottelevaisuus: 

  • Haukkuminen treeneissä yms. ja hihnassa vetäminen pois
 Molemmat ovat aika vaihtelevia, paljon saatiin tehtyä töitä näihin vuoden aikana, nyt lähi menneisyydessä otti molemmissa aika reilusti takapakkia ja nyt taas pikkuhiljaa on menty parempaan suuntaan. Onkohan sillä joku uhma numero 2?

  • Eroahdistus pois
Nyt lähiaikoina Aslak ei ole ollut enää niin paljon meidän perään, joskin kiukuttelee jatkuvasti haukkumalla yksinollessaan edelleen. Eroahdistusta on monien ihmisten voimin pohdittu ja on tultu siihen tulokseen, että kyse ei ole Aslakin hermoista, vaan sen pomoluonteesta. Se on sitä mieltä, että koska yksinolo on kurjaa, niin hän protestoi kyseistä tapahtumaa vaikka maailman tappiin asti, haukkua paukuttamalla jos saisi komennettua meidät siten vaikka takaisin.

  • Arjen luoksetulo 
Vuoden aikana parantunut kyllä huimasti. Tätä on harjoiteltu ulkoilemalla metsissä vapaana ja ulkoilemalla kentillä ja metsissä liinassa. Edelleen on varmasti hetkiä, jolloin Aslak saattaa olla jonkin hajun lumoissa ja tulee vasta hetken huutelun jälkeen, mutta esimerkiksi vähän aikaa sitten ketun jälkiä suurella innolla jäljestäessä se tuli kyllä salamana luokse kun huusin. Toisen koiran ohittaminen vapaana olisi kyllä edelleen luultavasti mahdoton tehtävä, mutta jatkamme homman vahvistamista, ehkä se vielä jokin päivä. Olen myös todennut, että jos lenkillä olisi useampi koira se luultavasti kykenisi jättämään menemättä toisten luo, mutta yksin on niin tylsää.

  • Ruuan varastaminen pöydiltä, pois
Tästä ollaan aika hyvin päästy eroon (koputtaa puuta). Alku vuodesta se vei jopa minultakin ruuat käsistäkin oikein röyhkeästi, mutta nyt se tulee vaan kaihoisasti kuola valuen tuijottelemaan, mutta ei varastele.

  • Hanskojen varastelu pois
Tähän liittyen se myös napsi housun lahkeista innostuessaan lenkillä. Tämän sain kokonaan pois ihan vaan yksinkertaisesti sillä, kun sain napattua sen kiinni itse teosta ja kerroin sille hyvin kuuluvalla äänellä, että ei käy. Hanskojen varastelussa sitä ei ole vielä saatu kiinni itse teossa, tosin se ei ole sitä yhtä laajamittaisesti tänä talvena vielä yrittänytkään (komentamisesta ja kiinniotto yrityksistä innostuu vain lisää). Jos sitä alkaa taas ilmetä, ajattelin laittaa sen liinaan ulkoilemaan jotta pääsen puuttumaan ja nappaamaan sen kiinni.


Näyttelyt: 

  • Yksi SERT aiemman kaveriksi

Tässä ylitimme tavoitteemme. Haaveena oli saada yksi SERT lisää jo yhden ennestään saadun kaveriksi ennen kahden vuoden ikää, mutta Aslak sai sertejä kaksi (toisen gööttien erikoisnäyttelystä ollessaan PU2) ja muutkin näyttelyt menivät oikein mukavasti.

  • Häkissä olo 
Ei olla laiskoina harjoiteltu läheskään niin paljon kun pitäisi. Kotiin hankimme sisälle häkin, jotta siitä tulisi mukavampi paikka. Aslak hakeutuukin sinne itsekin nukkumaan, mutta lähinnä vain yöllä kun olettaa varmaan, että kukaan ei näe. Ei varmaan tahtoisi myöntää tykkäävänsä olla siellä. :D Nyt juuri viimeisimmässä näyttelyssä messukeskuksessa Aslak oli häkissä joka oli kokonaan peitetty, välillä vaan yhdeltä sivulta nostettiin huppua jotta näki meidät. Yllättävän rauhassa oli, vaikka selvästi ottikin päähän joutua sinne. Jatkamme harjoittelua tässäkin.

  • Näyttelyissä esittäminen paremmaksi

Myös Aslakin esittämisestä on tullut suhteellisen vaivatonta. Meille sopivan näyttelyhihnan löydyttyä Aslak on ollut helpompi esittää ja olen saanut sen ravailemaan suht paljon eteenpäin katsoen.


Terveystarkastukset: 

  • Jotkin tarkastukset tehdään (myöhemmin päätettiin, että tutkitaan silmät, lonkat, polvet, kyynärät ja selkä)

Näiden suhteen tehtiin pieni tarkoituksellinen viivästys ja nyt lähi aikoina olisi tarkoitus ne tehdä. Ajateltiin odotella kahta ikävuotta, jotta saadaan selkäkuvatkin virallisina.Aslak on myös nauttinut koiranelämästä ihmistensä parissa elellen, harrastaen ja toki herkutellen, kuten kuvasta näkyy. Onneksi herkut yleisimmin tulee kaupasta eikä jäniksestä kuten kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti