20. marraskuuta 2013

(Kiinnostaisi kovin tietää mitä tässä tapahtuu, mahtoiko huitaista itseään naamaan??)

Vielä saadaan ''nauttia'' syksyisistä säistä. Ei siinä mitään, syksy lukeutuu kyllä talven lisäksi suosikkeihini kun vuodenajoista puhutaan, mutta silti tämä kura ja pimeys saisi jo väistyä lumen tieltä. Aslakille on sama mikä on sää, silti ulkoilu on aina yhtä mukavaa, kuten kuvista näkyy.

Eilen otettiin hieman tokoa.

  • Seisominen ja maahanmeno ihan vaan irrallisina, ei kokeenomaista liikettä, molemmat oikein mallikkaat. 
  • 20 s paikkamakuu, rauhassa makasi, jonka jälkeen rauhallinen vapauttelu.
  • Pieni pätkä seuraamista, josta suoraan siirtymä luoksetuloon pelkillä kehuilla ilman palkkaa (luoksetulo kun on siitä kiva liike) ja luoksetulon päätteeksi reilu namipalkka.


Tänään taas vietettiin iltaamme arkitottelevaisuuden ja tokon parissa. Arkitottiksissa lähinnä ''hengailin'' Aslakin kanssa tunnin verran, eli saman verran mitä oltaisiin varmaan toko kokeessa paikanpäällä ennen suoritusta. Ensimmäisen puolen tunnin ajan Aslakilla oli vähän kaasu hirttänyt pohjaan ja se haukkua paukutteli vähän väliä ja oli muutenkin sen näköinen, että kohta kasvaa siivet. Puolen tunnin jälkeen sitten hieman rauhoittui ja hiljeni, malttoi jopa äänetikin katsella.

Tunnin jälkeen alkoi toko ja otettiin paikkamakuu toisen koirakon kanssa. Sidoin Aslakin takana olevaan tolppaan, jotta jos se taas keksii siitä nousta niin ei lähde häiriköimään toisen suoritusta. Jätin makaamaan ja kun käännyin, niin siellä se seisoi ja tutki maata! Ei siis lähtenyt mihinkään kunhan siinä tutkiskeli, palautin (huomasin palauttaessa kylläkin, että siinä hollilla oli isompi irto kivi, liekö se ollut vatsan alla). Ehkä n. 6 metriä otin matkaa ja aika oli jotain puolen minuutin tienoilla, rauhassa makasi sen alun nousun jälkeen. Loppu puolella toinen nousi ja ohjaaja kävi torumassa ja palauttamassa, tästä ei häiriintynyt lainkaan, ei edes vilkaissut. Sitten palkkaus ja vapautus ja vähän seuruutin ja se riitti.

Kotona oli hyvin väsynyt koira tunnin arkitottistelun ja lyhyen toko treenin jälkeen.

Ps. Kirjoitan tätä tekstiä kauniin paukkeen soidessa taustalla: Aslak tyrkkii tyhjää lelulaatikkoa ympäri olohuonetta, kun koko pehmolelujen armeija on kuivumassa pesun jäljiltä ja se jos mikä on Aslakille kurjaa. Saa nähdä kykeneekö nukkumaankaan lelujen puuttuessa. Meillähän lelut eivät koe suolistamista tai muuta kaltoinkohtelua, vaan niitä hoidetaan ja niiden kanssa nukutaan. Olipa yksi päivä vastassa pehmolelujen joukkokulkuekin, oli eteisen käytävästä keittiöön asti pehmoleluja jonossa. Ken tietääkään miten mielikuvituksellisiin leikkeihin koiramme kykenevät. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti