19. syyskuuta 2014

Toko treenejä

Tokoa treenaillaan pari kolme kertaa viikossa, mutta niistä ei tule kauheasti kirjoitettua enää tänne, kun paperille olen pitänyt treenipäiväkirjaa. Tuo tarkan päiväkirjan pitäminen on kyllä ihan ehdoton juttu ja suosittelen sitä kaikille muillekin. Saadaan treenattua niitä tärkeimpiä asioita ja toisaalta saadaan vältettyä sitten turhat toistot ja paikallaan jauhamiset jo hallussa olevissa jutuissa.Taannoin yksi treeni tehtiin ampumaradan ympäristössä metsälenkin jälkeen. Tehtiin paikkamakuu, luoksetuloa ja liikkeestä seisomista. Treenin loppupuolella tuli sellainen hyvin odottamaton häiriö, että huomaamatta alapuolella olevalle ampumaradalle tuli ihmisiä ja kuului ihan kunnon pamaus. Aslak oli juuri katsekontaktissa kyselemässä, että mitäs sitten tehdään ja laukauksen kuuluessa ei edes ilme sillä värähtänyt. Laukauksia tuli myös pari lisää, ei mitään reaktiota. Ollaan ennenkin ulkoiltu paukkuvassa ympäristössä, mutta ollaan oltu sen verran kauempana, että ihan noin kovia pamauksia ei ole aiemmin kuultu. Loppuun tehtiin ihan perusasentoja, mikä on meillä siis työn alla, suorat asennot ja niissä odottelu. Aiemmin tuli tehtyä vain sitä, että perusasennosta heti liikkeelle tai palkka, koskaan ei joutunut siinä rauhassa istumaan. Koe tilanteessa kun se homma ei etene ihan sitä vauhtia.

Eräässä toisessa treenissä tehtiin taas paikkamakuuta (10 metriä, 2 min 15 s) ja perusasentoihin rauhoittumista, molemmat oikein hyviä. Sitten tehtiin liikkeestä seisomista, nyt jo toisen kerran Aslak liikutti etujalkojaan kun palasin takaisin päin. Näihin olen ottanut ihan nollatoleranssin, eli ollaan vaan otettu uusiksi jos steppaa.  Luoksetulossa ihan aavistuksen ennakoi, joten päätin ottaa uudestaan. Vein takisin istumaan, menin takaisin ja kutsuin. Noh, ainakin sisäisti, että ei saa niin vaan lähteä... Ei meinaan lähtenyt kutsustakaan. Istui kuin tatti paikallaan. Toisella kutsulla tuli, mutta aavistuksen laiskalla liikkeellä. Toivoin ettei vauhtiin tullut pysyvä vaurio. Tehtiin vielä vapaana seuraamista, oikein hyvä. Kahdesti taisi katsekontakti aavistuksen tipahtaa, mutta nosti heti takaisin ilman pyyntöä.

Tänään treenattiin perusasentoon rauhoittumista, jääviä ja 15 metrin paikallaan makuu, pari minuuttinen. Tosi hyvä mielentila koko treenin, tosin häiriötä ei ollut. Tämän viikon toinen treeni oli suuremmassa häiriössä ja se myös oikein kiva. Ainoa juttu häiriöympäristössä on ne toiset koirat, kun ei vaan saisi niiden luo mennä. Yritti sännätä setterikakaran luo, mutta liina loppui onneksi kesken. Keskittyi kyllä tehdessä mukavasti, mutta heti kun oli hetki ettei tapahdu, niin Aslak keksisi omaa aktiviteettia säntäilemällä muiden luo. Luoksetulo ei kärsinyt aiemmasta treenistä, tällä viikolla teki oikein hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti