10. syyskuuta 2014

Gööttien erikoisnäyttely ja suunnitelmia

Kesäämme kuului jälleen yksi vuoden kohokohdista, nimittäin länsigöötanmaanpystykorvien erikoisnäyttely. Tänä vuonna erkkarimme oli Tampereella, mutta väliin sitä ei jätetä vaikka kilometrejä kertyisi, ja pitihän meidän palauttaa viime vuonna saatu paras nuori -kiertopokaali. Paitsi että kyseinen näyttely on usein matkustelua sellaisiin kaupunkeihin, joissa ei muuten tulisi vierailtua, niin se on myös ainoa tilaisuus nähdä vuodessa paljon rodun edustajia ihmisineen. Tunnelma on tapahtumassa aina hieno, jotenkin kun nämä göötit ovat niin oma maailmansa. Näyttelyn järjestelytkin olivat oikein onnistuneet. 

Erkkari oli (jälleen) hieman liian kaukana meidän makuumme päiväreissuun, joten yövyimme oikein mukavassa huoneistossa neljän ihmisen ja kolmen göötin voimin. Aslakhan sietää yleensä aika hyvin muita uroksia, mutta ilmeisesti liian läheinen tuttavuus ei ole mieleen ja tässä uroksessa oli nyt jokin miksi kemiat eivät kohdanneet, joten pojat eivät sitten viettäneet kauheasti aikaa keskenään. Mutta tilaahan meillä riitti. Aslakin tuloksena oli VAL ERI, sen kummemmin se ei sijoittunut lukuisten valiourosten joukosta. Urokset arvosteli Pekka Teini ja Aslakin arvostelu kuullosti tältä: 

''Keskikokoinen mittasuhteiltaan oikea valiouros, jolla hyvä ylälinja ja hyvä rungon volyymi. Hieno pää, hieman pysty olkavarsi. Hyvä rakenne takana. Hyvälaatuinen kesäturkki.''

Ihan kiva arvostelu siis, minusta. Kokonaisuudessaan oli taas oikein mukava reissu, Aslak käyttäytyi ihan mallikkaasti näyttelypaikalla. Toivottavasti ensi kesänä taas samoissa merkeissä reissataan.Kyseisenä viikonloppuna hoidettiin myös hieman tutustumista, mikä johti suvunjatke suunnitelmiin. Nyt vain odotellaan morsion juoksujen alkua, jotta saadaan vietyä suunnitelmia eteenpäin. Lisää tietoa yhdistelmästä ja mahdollisesta tulevasta pentueesta voi lukea Kennel Norvillen sivuilta ja suunniteltua yhdistelmää voi tutkailla myös KoiraNetistä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti