31. lokakuuta 2013

Yhteiseloa ja treeniä


Kuvassa Aslak ja kissamme Tiuku. Aslak on vihdoin hieman rajoittanut sitä pakonomaista tarvettaan jahdata kissaa, jonka myötä myös Tiuku on oppinut paremmin Aslakia sietämään. Olenpa jopa kerran nähnyt kissan nuolevan Aslakin päätä. Edelleen kiintymys on kuitenkin aika yksipuoleista, Aslak tahtoisi niin kovin pestä kissan korvat, silmät, suun ja jokapaikkaan pusutella, kissa ei niin erityisesti näistä nauti, mutta ei enää kauheasti vastaankaan laita.


Tokoa 30.10:

Eilen taas pienen tauon jälkeen mentiin arkitottis ja toko treeneihin. Ensin hiukan arkitottelevaisuutta, ihan vaan toisten koirien ohituksia yms. Ensin piti vähän huudella, mutta nopeaan hiljeni ja rauhottui ja ihan kivasti meni. Pitäisikin muistaa merkata miten ollaan treeneihin valmistauduttu, jotta osaisi verrata onko sillä eroa. Ennen näitä treenejä ei käyty millään kummemmalla lenkillä.

Sitten taas autossa huilia, josta toko treeneihin. 

Aloitettiin paikkamakuulla, käytin ensin pientareella ja sitten riviin rauhoittumaan. Silittelin ja annoin nameja ja rauhoittui mukavasti. Luoksepäästävyys otettiin alkuun, ihminen oli tuttu, joten ensin meni hiukan vastaan, tokalla istui ja odotti nätisti. Paikkamakuussa matkaa oli n. 10 m ja aikaa n. 2 min. Rauhassa ja kivasti kesti, välillä niukkaeleisesti kehuin ja haukottelu on tehokasta, sitä tein paristi. Lopuksi menin luo, kehuin ja palkkasin maahan, jonka jälkeen pyysin perusasentoon, nousi ekalla. Oikein hieno suoritus siis. Nyt tuskin enää tehdään ulkona tätä, kun maa on niin kauhean kylmä. Odotellaan jos päästäisiin parin viikon kuluttua halliin. (Jännää on huomata miten rauhoittavasti tämä liike vaikuttaa koiraan. Paikkamakuun jälkeen kun käveltiin kentän laitaan, niin käveli rauhallisesti ja nätisti hihnassa.)

Paikkamakuun jälkeen käytiin taas pientareella, jonka jälkeen otettiin hieman yksilöliikkeitä. Myös muutama muu koira oli kentällä yhtäaikaa. 
  • Ensin hiukan hihnassa seuraamista. Kivasti seurasi.
  • Sitten otin hihnan irti (ensimmäistä kertaa muiden koirien yhtäaikaa treenatessa). Namien voimalla keskittyi oikein hyvin, hiukan irti seuraamista, hyvä.
  • Liikkeestä seisahtuminen, pienen käsiavun annoin, hyvä. Palkkasin takaisin tullessa seisomaan ja vapautin.
  • Liikkeestä maahanmeno, palkkasin maahan ja vapautin.
  • Luoksetulo, ehkä 8 m. Kivalla vauhdilla tuli, ei törmännyt. Aavistuksen väljä perusasento, pienellä oman vartalon liikkeellä korjasi nättiin, sitten kehut ja palkka.

Kokonaisuudessaan oikein onnistuneet treenit. Tauko teki ehkä ihan hyvääkin. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti