16. lokakuuta 2013

Syyssää ja tokoa Seisomapönötys kuva, takajalka sojottaa kyllä ihan omaan suuntaan, mutta oli kuitenkin paras otos. Seisomis kuvan ottaminen on todellinen taitolaji.
Muutama kuvakin tuli napattua pitkästä aikaa, kuvat ovat olleet viimeaikoina lähinnä laatua iPhone, sillä järjestelmäkameramme pitkä objektiivi on edelleen rikki enkä siihen totuttuani enää oikein tykkää kuvata tuolla lyhyellä, mutta nyt otin sen kuitenkin lenkille mukaan.

15.10. Tiistai


Aamu aloitettiin tokon parissa. Alkuun otettiin kolmen koirakon voimin paikkamakuu, hienosti kesti n. 1 min vajaassa 10 metrissä. Kävin palkkaamassa ja ajattelin jatkaa makuuta, mutta Aslak ei kai oikein tajunnut, että homma jatkuu ja itse lähdin epävarmana, joten lähti perään. Palautin ja taas lähti perään ja veti taas vähän rallia, kun huusin ''tähän'' niin juoksi hetkeksi kiljuen makaamaan jalkani viereen, mutta ei selvästi pystynyt pidätellä itseään ja juoksi taas uuden rallikierroksen. Mutta noh, loppu hyvin kaikki hyvin, loppuun sain lyhyen onnistuneen makuun.

Sitten vähän seuraamista ja jääviä, kaikki meni oikein hyvin.

Illalla menin taas kentälle näyttelytreeneihin vetopuolelle, mutta koska olin jo puoltatuntia ennen treenien alkua paikanpäällä, niin otin Aslakin vähän liinaan juoksemaan, otin vähän seisomista ja lopuksi vajaan pari minuuttisen paikkamakuuta. Loppupuolella nousi jonkun hajun perässä hiukan yläasentoon maasta, mutta kun ärähdin kauempaa, niin tippui salamana takaisin maahan.

Itse kopeloin ja juoksutin treeneissä pienet koirat, mutta mentiin sitten Aslakin kanssa lopussa isojen koirien sekaan kehään. Turhautuneena siitä, että kaikkien luo ei pääse ja kaikki ihmiset ei ole häntä varten, piti taas vähän huudella joka suuntaan, pikkuhiljaa kuitenkin hiljeni ja rauhoittui. Näyttelyissä nyt ei onneksi oikeasti mennä heti kehään, joten siellä ehtii ne huutelut hoitaa pois alta aiemmin. Yleisillä paikoilla ei kuitenkaan tarvitsisi komentaa ketään sillä haukkumisella, joten edelleen treeniä että saadaan se kitketyksi pois.

16.10. Keskiviikko

Aamulla tehtiin kotona sisällä 2 min 20 s paikkamakuu. Aslakille on tullut tapa, että maahan käydessään laittaa toisen tassun kropan alle. Varsinaisestihan se ei mitään haittaa, mutta joskus myöhemmin siitä voi olla haittaa jos rupeaa sitten kesken asentoa korjailemaan. Nyt en kuitenkaan tuollaisia ole hionut. Kotona harjoitelelssa laittaa myös leuan maahan, mutta kun kerta rauhallisena makoilee, niin hyvä niin. Hienosti kesti, loppuun ajattelin ottaa perusasennon pitkästä aikaa, neljännellä käskyllä vasta nousi. Joko se ennakoi tai ei nouse ollenkaan, eli pitää varmaan tehdä kuitenkin treenatessa molempia, päättää perusasentoon ja välillä vapauttaa maasta. Palkkaan kuitenkin aina maahan.

Iltapäivällä käytiin ulkoilemassa syyssäässä ja illalla käytiin arkitottelevaisuuksissa tokossa. Ensin hieman arkitottelevaisuutta, pientä riekkumista alussa, mutta nopeasti rauhoittui eikä ollut samanlainen kiljukaula kun eilisissä näyttelyharjoituksissa. Sitten Aslak sai mennä huilille autoon ja itse tuurastin hieman arkitottelevaisuusvetäjää. 

Arkitottisten jälkeen alkoi toko harjoitukset, otettiin kolmen koirakon voimin paikkamakuu. Paikanpäällä hieman kauempana oli myös muita koiria ja ihmisiä ja suht lähellä ajoi autoja, joten häiriötä kyllä riitti. Noin 1,5 min oli luultavasti aika, vajaa 10 m matkaa ja hienosti kesti vaikka valppaana vilkuilikin muualle. Muita liikkeitä en viitsinyt ottaa, en viitsi niitä kauhean paljon tahkota jatkuvasti, kun ne suht hyvin jo sujuu, tuo paikkamakuu on vain se mikä pitäisi saada valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti