21. toukokuuta 2014

Tokon tilannekatsaus

Ollaan Aslakin kanssa aika kauan poljettu paikallaan tokossa. En itse uskalla nostaa kriteerejä ja toistelen vaan varmoja juttuja ja mikä pahinta, en suunnittele treenejä. Nyt on sitten viimeisimpiä treenejä silmällä pitäen tehty kartoitusta, että mitä pitää vielä hioa ja kuinka tästä etenemme, jotta saataisiin paketti valmiiksi. Täysin valmistahan siitä ei varmasti koskaan tule, sitä kun ei koskaan tiedä mitä tuo nelijalkainen keksii ja miten itse tyrii.

  • Paikkamakuu: Älä enää koskaan toru kovasti jos nousee, pieni huomautus vain, että eipäs käy, ja vienti takaisin, jatketaan helpotetulla onnistuneella. Kasvatetaan vuorotellen aikaa, matkaa ja häiriöitä. Viimeisin suoritus oli ensimmäinen makuu toisten koirien kanssa, aikaa reilu minuutti ja matkaa ehkä 5 m. Seuraavalla kerralla hieman enempi matkaa (esim. 6-8m) ja aikaa hieman vähemmän. Muista myös vaihdella koiran sijaintia rivissä reunalta keskelle jne. Harjoitellaan myös matkan ottamista, eli jätän paikalleen ja kävelen reilun matkan päähän (esim. kokeessa vaadittava matka), seisahdun hetkeksi ja palaan takaisin, eli ikäänkuin jättötilanne omana palanaan.
  • Seuraaminen: vasemmalle käännöksiä ja heti palkka käännöksen jälkeen! Kiinnitä huomiota perusasentojen suoruuteen lähtiessä (myös muissa liikkeissä).
  • Seisominen: meinaa mennä edelleen maahan, kun sitä on niin paljon vahvistettu. Vahvistele sanaa ja huomioi perusasentojen ennakoimattomuus (vain 1/10 kerroista perusasento, muuten suoraan liikkeelle ja/tai palkka&vapautus seisovasta asennosta.)
  • Liikkeiden välit: pitäisi miettiä, että otanko sen joka välissä varmuuden varalta hihnaan (voiko niin edes tehdä?), ettei sovella omille teilleen, kuinka paljon uskallan vapauttaa ettei lähde liian vapaalle jne.

  • Luoksepäästävyys: toivo parasta, hyvällä tuurilla se ei hypi vasten tuomaria :D
  • Maahanmeno: ok, kiinnitä kuitenkin huomiota että koira kuuntelee, jotta tietää mikä asento pyydetään ja että ei ennakoisi perusasentoa. Jonkin verran kuitenkin palkkausta myös perusasennoista, ettei tarvitse montaa käskyä.
  • Luoksetulo: ei juuri korjattavaa, muista harjoitella kunnon matkalla (varmuus että kestää odottamassa)
  • Hyppy: ei ollut viimeksi korjattavaa, tosin ei talven aikana olla juuri harjoiteltu. Voisi ehkä tehdä enemmän vierailla esteillä.Kuumimpina hellepäivinä me harrastetaan kuitenkin lähinnä jäätelönsyöntiä. Toivottavasti ihan noita tukalimpia helteitä ei montaa ole tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti