9. huhtikuuta 2014


Ollaan ihan itseksemme treenailtu juttuja. Ei mitään varsinaisia liikkeitä, mutta kaukojen istumaan nousua, liikkeestä seisomaan ja maahan jäämistä, kapulan pitoa, perusasentoa, tiiviimpää katsekontaktia jne. Ja jälleen kerran tuli mieleeni, että kuinkahan usein sitä onkaan varsin epäreilu koiraa kohtaan. 

Meinaan treenattiin liikkeestä maahanmenoa ja ajattelin, ettei tehdä sitä kokonaisena liikkeenä, vaan palkkaan heti kyynärpäiden osuessa lattiaan. Kerta toisensa jälkeen annoin käskyn ja Aslak jäi istumaan tai seisomaan, mutta ei osoittanut elettäkään mennäkseen maahan. Käskin sitä aina vain uudelleen ja Aslak varmasti alkoi jo huomata kireyttä minussa, kun alkoi turhauttaa koko homma. Turhautumistahan en koiralle olevinaan näyttänyt, mutta kyllähän se sen vaistoaa aina. Loppujen lopuksi katsoin vain eteenpäin ja muutaman seuruuaskeleen jälkeen annoin käskyn mennä maahan ja jatkoin matkaani ja kun käännyin, niin sinnehän se oli pudonnut. Tunsin itseni aivan äärettömän tyhmäksi. Koko homma johtui siitä omasta epävarmuudesta ja pysähtymisestä ja koiraan vilkuilusta. Ja kerron tämän täällä siksi, että jokainen meidän kanssa treenaava tai treenejä näkevä saa luvan antaa minulle seuraavalla kerralla kunnon kurinpalautuksen kun syytän koiraa tyhmyydestä tai ylipäätänsä liikkeen epäonnistumisesta. Jokaisella koiranohjaajalla pitäisi varmaan olla treeneissäkin se peili mukana...

Ollaan otettu seuruita ja minun perfektionismini nostaa pahasti päätänsä tällä hetkellä siinä(kin) asiassa. Käännöksissä tuntuu minusta väljyyttä, en edelleenkään tiedä minne laittaisin ne kädet ja minusta tuntuu, että Aslakin paikka muutenkin vähän seilaa. Käännökset pitää ottaa nyt erityistarkkailuun, pitää tehdä palkattuja käännöksiä, että saadaan niitä skarpimmaksi. Ollaan tehty katsekontakti juttuja, jotta Aslak katsoisi niin nauliintuneesti minua silmiin seuratessaan, ettei huomaisi ollenkaan niitä käsiä. Ja että se kontakti myös pysyisi eikä lähtisi harhailemaan. Pitäisi varmaan hankkia videomateriaalia erilaisista seuruupätkistä, jotta tietäisin onko siinä paikassa tai missään muussakaan oikeasti mitään ongelmaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti