18. syyskuuta 2013

Möllitokoa ja opiskelua

11.9. MÖLLITOKO: käytiin jälleen möllitokoilemassa. Liikkeiksi valitsimme jälleen samat kuin viime kerralla möllitokossa käydessämme eli: mölli luokka, luoksepäästävyys, 1 min paikkamakuu, hihnassa seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja estehyppy.

Luoksepäästävyydessä hieman tahtoi mennä ''tuomaria'' vastaan, se kun oli sellainen ''tältä on saanu ennenkin rapsutuksia'', eli ei ollut ihan täysin vieras ihminen. Siinä sitten muiden kanssa myöhemmin jutustellessa sainkin kuulla, että ei se pieni vastaan meno haittaa, mie kun oon luullut että pitää istua kuin tatti.

Paikkamakuussa otin aika lyhyen etäisyyden, sillä selkeästi miun etäisyys on niitä haastavia juttuja ja nyt kun olin jännittynyt ja oli paljon häiriötä, niin aika lyhellä matkalla. Hyvin meni, yhdessä kohtaa kuulin pienen ''piip'' -äänen ja oli hiukka levoton, mutta rauhottui heti. (Viimeksi treeneissähän keksi uuden ei niin hauskan jutun ja haukkui maatessaan, kun oli niin lentoon lähdössä mutta tiesi ettei saa lähteä).

Hihnassa seuraaminen vähän meni alusta plörinäksi, kun kontakti tippui ja siinä vähän haisteli ja haahuili, sitten ensimmäisen käännöksen jälkeen sain taas homman kohdilleen ja nättiä seuraamista (ainenkin omasta kulmasta katsottuna) siitä eteenpäin. Nyt vaan edelleen seuraamista tiheällä palkalla, jotta saataisiin se kontakti vieläkin pysyvämmäksi.

Sitten liikkeestä maahanmeno, ei huomautettavaa, hyvää työtä.

Luoksetulo. Tällä kertaa se meidän toinen varma liike, matkan päähän päästyäni ja liikkurin pyynnöstä pysähdyttyäni ja käännyttyäni ehkä vilkaisin Aslakkia ja ennenkuin liikkuri ehti sanoa ''käsky'' niin Aslak jo viiletti tulemaan. Tästähän olisi jotain pisteitä herunut, mutta suosiolla en etes suorittanut tältä erää liikettä loppuun asti, vaan otin koko homman alusta, nolla ei haitannut kun sain tehdä onnistuneen suorituksen, että ei vaan jää päälle varastelu. Tässä pitää nyt varmaan tehdä silloin tällöin pelkkiä odotus harjoituksia, jätän istumaan ja käyn kääntymässä ja palaan takaisin palkkaamaan.

Estehyppy oikein hieno, tosin edelleen tuppaa aavistuksen ennakoimaan liikkurin ''käsky'' komennosta lopun perusasentoon, joten niitä vaan rutkasti treeneissä, että en pyydäkkään perusasentoa heti tai että liikkuri sanoo useamman kerran ennen kuin pyydän. 

Kokonaisuudessaan jäi hyvä mieli, tapahtuma järjestelyt sujuivat joissa auttelin ja omaan suoritukseen olin oikein tyytyväinen. Aslak pysytteli liikkeitten välissäkin kuulolla ja teki paikkamakuunkin niin mallikkaasti, vaikka sitä ennen ehdin sen vain pissittää ja pikku hetken rauhoitella JA kenttä oli se jossa ollaan tämä kesä treenattu agia. Autosta ottaessa oli kyllä aivan siivilleen lähdössä, mutta ei sitten juuri haukkuntkaan vaan käyttäytyi mallikkaasti.

Pisteet: luoksepäästävyys: 10, paikkamakuu 10, seuraaminen 8, liikkeestä maahanmeno 10, luoksetulo 0, estehyppy 10, kokonaisvaikutus 9,5. Sijoitus oli 4./5.


15.9. LENA DANKER: Ohjelmassa oli Lena Dankerin näyttely/anatomia koulutusta. Suunnattiin puoli kahdeksitoista paikalle, käytiin hiukan kävelemässä enimpiä energioita pois. Aslakilla sitä tosiaan ensin riitti Onni -mittelin vierellä kävellessä, mutta sitten loppua kohti muistui mieleen jo kaunis hihnakävelykin. Autossa olivat vierekkäisissä häkeissä ja koko monen tunnin luennon ajan oli auton peräluukku auki, eikä Aslak etes kiljunut! Askel parempaan siinäkin, yleensä huutaa kuin palosireeni jos takaluukku on auki.

Ensin tosiaan koulutuksessa oli useamman tunnin antoisa luento. Hurjan paljon opin uutta koiran rakenteesta, osaa näyttelyarvostelujakin lukea ihan eritavalla. Luento meni mukavalla hengellä ja oli mielenkiintoinen, Parikkalan koiraharrastijille toki myös kiitosta hyvistä järjestelyistä muun muassa tarjoilun suhteen! Luennon jälkeen oli vuorossa käytännön harjoittelua, jossa tutkiskeltiin koirien rakennetta konkreettisesti.


18.9. EROSSA OLO JA TOKO: olimme molemmat koko päivän pois ja äitini oli Aslakin seurana täällä meillä. Ei ollut meidän perään kaipaillut, joten pientä edistystä meihin suuntautuvan riippuvuuden pois kitkemisessä. Myös portti on otettu kotona käyttöön ja Aslak on muun muassa ollut öitä portin eri puolella ilman ongelmia.

Illalla ehdittiin vielä kuitenkin arkitottis ja toko treeneihin. Arkitottiksissa harjoiteltiin taas vaan yleisesti ottaen rauhoittumista ja toisten ohittelua hihnassa nätisti kulkien. Tokossa otettiin vähän seuraamista, sen verran tahtoo vietti nousta, että rupeaa edistämään kun meinaa lentoon lähteä. Tähän pitää kiinnittää nyt huomiota, ottaa vaikka kokonaan homma seis jos viilettää edellä, jotta ymmärtää ettei homma jatku ennen kun tekee nätisti oikealla kohdalla. Hyvin seurasi irti ilman houkuttimia, palkka tuli sitten aina vasta taskusta. 

Lopuksi otettiin vielä kahden koirakon voimin paikkamakuu. Kenttä oli suht rauhallinen, joten kahdella minuutilla mentiin ja hieman taas otin enempi etäisyyttä. Hieman reilu 2 min oli siis aika ja hyvin kesti. Luultavasti luki hiukan minuakin, kun olin itse todella rennolla asenteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti