30. heinäkuuta 2013

Gööttien erikoisnäyttely 2013 Pori



































Tänä vuonna Länsigöötanmaanpystykorvien erikoisnäyttely oli Porissa ja ensin mietittiin, että lähdetäänkö ollenkaan, kun on niin paljon matkaa, mutta ajateltiin tehdä sitten kesäloma reissua samalla, kun ei oltu Porissa ennen käyty.

Lauantai aamuna klo 5.00 käänsimme auton keulan kohti Poria ja aamupäivällä oltiin perillä. Päivän aikana käytiin katselemassa maisemia, pyörähdettiin kauppakeskuksessa, käytiin katsomassa merta ja uimassa koirien uimarannalla, lenkkeilmässä Porin metsässä (jäljestämässä jänistä) ja illalla hieman istumassa terassilla. Yö meni rauhallisesti, Aslak nukkui kuin kotonaan, vaikka hotellihuoneemme olikin turhan kuuma.

Sunnuntai aamu startattiin hotellin aamupalalla ja sen jälkeen lähdettiin lenkille, mistä suuntasimme näyttelypaikalle. Näyttely oli järjestetty oikein hyvin ja oli mukavaa nähdä taas paljon gööttejä, niitä kun ei juuri täällä kotipuolessa näe. Aslak käyttäytyi kokonaisuudessaan näyttelypaikalla hyvin, ei juurikaan haukkunut ja sen kanssa pystyi kiertelemään kojujakin ilman kummempaa hihnassa vetämistä tai muuta riekkumista. Kuumuus otti osansa senkin energiasta, kuten myös ihmisten. Onneksi oli teltta missä oleskella varjossa.

Alkuun Aslak esiintyi reippaasti kuumuudesta huolimatta, mutta loppua kohden kehän kiertely ei enää meinannut huvittaa, vaan yritti vain vetää varjoon ja juomaan. Liikkua se jaksoi ihan hyvin vielä loppu puolellakin, mutta seisominen rivissä kuvia varten oli jo mahdoton tehtävä, mahtoi tulla hienoja kuvia, kun Aslak pyöri kuin hyrrä. :D Oli tosiaan sen mielestä sietämättömän kuuma, kun ei nakitkaan kiinnostanut (yleensä niitä se ei voi vastustaa missään tilanteessa).

Sen suurempia tavotteita ei oltu näyttelylle asetettu, kunhan ''muodon vuoksi'' lähdettiin ja ajattelin, että kunhan nyt ei EH:ta huonompaa tule, niin iha tyytyväisiä ollaan. Aslak kuitenkin ylitti kaikki odotukset ja enemmänkin, kun tulos rivi näytti tältä:

NUO ERI NUK1 SA PU2 SERT,

minkä lisäksi Aslak vielä kilpaili rotunsa parhaan nuoren tittelistä siskotyttö Fannya vastaan korjaten senkin pokaalin kotiin. Onnittelut kuitenkin myös Fannylle, kivasti meni silläkin. :)

Mikä sen hienompaa, kuin saada toinen serti jo nyt ja etenkin saada se rodun erikoisnäyttelystä, on siis saatu komea göötti miehen alku, siitä toki kiitosta kasvattajalle. :) Nyt sitten kierretään parit näyttelyt joihin ollaan jo ilmottauduttu, minkä jälkeen varmaan odotellaan kahden vuoden ikää kolmannen sertin metsästystä varten.

Kotimatkalla autokin otti ja hajosi, mutta toi meidät juuri ja juuri kuitenkin kotiin asti, mutta reissu kyllä kannatti.

Tarkempi arvostelu näyttelyt sivulla.



4 kommenttia:

  1. Mielettömästi onnea teille mahtavasta erkkari menestyksestä. Eikä kuule harmita yhtää, että hävittiin nuori skapa, koska se hävittiin veikalle :) Harmittaa vain, etten itse ollut paikalla näkemässä sisaruksien kisailua :) Oletko mihin näyttelyihin menossa tämän vuoden aikana, josko onnistuisi näkemään teitäkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset onnitteluista. :) Ja tosiaan onnittelut teillekkin, kivastihan meni Fannyllakin. :) Ollaan menossa ainakin nyt Ristiinaan ja Kouvolaan (mikäli niissä ei ole yhtä kovaa hellettä), kun tuli niihin jo ilmottauduttua. Muita sopivia näyttelyitä meille ei oikein tälle vuodelle enää löytynyt, eikä tosiaan niille varsinaisesti tarvetta olekaan kun kaksi sertiä on nyt kasassa. :) Muistanko väärin, vai onko Fanny ilmoitettu myös noihin ja pääsetkö itse paikanpäälle? :)

      Poista
    2. Niin totta, teillähän on jo kaksi sertiä kainalossa odottamassa kahden vuoden ikää ja kolmatta :) Fanny on nyt ilmoitettu Kouvolaan, Heinolaan ja Ristiinaan. Anne on menossa Kouvolaan, Heinolaan lähtee miun kaverin porukassa (joudun kyseisen viikonlopun päivystää töissä). Ristiinaan on Anne tulossa, mutta yritän itsekin pääst paikalle (pääsen aamulla töistä). Jotain näyttelyitä varmaan viel lisäksi loppu vuoteen, mutta niitä ei ole lukkoon lyöty. Messariin ois kiva päästä parin vuoden tauon jälkeen :)

      Poista
    3. Okei, no mutta mikäli Ristiinaan pääset, niin nähdään sitten siellä! :)

      Poista