31. joulukuuta 2014

Kurkistus eteenpäin (vuoteen 2015)

Se olisi taas uusi vuosi tuloillaan ja aika pohtia, että mitä sitä tulevalle vuodelle keksittäisiin.

DSC_0381

Treenirintamalla tulee luultavasti heti vuoden alusta olemaan huomattavasti aktiivisempaa, kuin nyt loppuvuonna. Siirrymme nimittäin treenaamaan tokoa täysin uuteen porukkaan ja uusien valvovien silmien alle. Saamme toivottavasti taas lisää treeni-intoa ja paljon oppia.

Tokon kanssa elelemme hieman ristiriitaisissa tunnelmissa. Sieltä sun täältä olen kuullut huhuja tokon sääntöjen kansainvälistymisestä tulevan vuoden aikana, mutta mihinkään varmaan tiedoitteeseen en ole törmännyt. Kyseinen uutinen ei todellakaan ilahduta allekirjoittanutta, sillä se tarkoittaa käytännössä alo-luokan poistumista kokonaan kuvioista ja muutoksia muihinkin luokkiin. Turhauttaa ajatuskin siitä, että ollaan turhaan kerätty taitoa ja rohkeutta alokkaan kuvioihin. Harmittaa myös ihan yleisellä tasolla, koska sääntömuutokset luultavasti karsivat tokosta ne viimeisetkin ''kaavasta poikkeavat'' rodut. Uskallan nimittäin veikata, että esimerkiksi göötin kanssa kokeisiin lähtemisen kynnyksestä tulee liian suuri ylitettäväksi. Muokkaus: Jo ennen kuin ehdin tätä tekstiä julkaista, Kennelliiton sivuille julkaistiin uudet tokon säännöt. Ei ne nyt ihan typeriltä vaikuta, joten emme vaivu epätoivoon. Nyt sitten odotellaan vielä, että sinne ilmestyisi tarkemmat suoritusohjeet liikkeille.

Yritämme siis ottaa tavoitteeksemme, että kävisimme edes yhdessä toko kokeessa ennen sääntömuutoksia, mikäli sellaiset on tulossa. Aika näyttää milloin uskaltaudumme kokeisiin, riippuu paljolti siitä kuinka treenit lähtee vuoden alusta käyntiin.

Olen myös harkinnut Aslakin kanssa rally-toko kokeita. Ihan vaan siksi, että saisin omaa kisajännitystä lievennettyä ja saataisiin yhteistä mukavaa puuhaa. Ensimmäisen luokan kyltit ovat jo tokon kautta suhteellisen tuttuja, ainoastaan eteen istuminen ja pk:n täyskäännös on sellaisia, mitä me ei osata. Toivotaan, että kokeita sattuisi kohtuullisen matkan päähän ja mahduttaisiin niihin mukaan.

Myös luonnetesti alkaisi olla ajankohtainen. Aslak saavuttaa 23.12. kolmen vuoden iän. Senhän pitäisi tarkoittaa aikuistumista, mutta vielä siitä vähän uupuu. Tosin on se kyllä jossain määrin aikuistunutkin. Vielä ei ole mitään testiä kiikarissa, mutta iän puolesta voitaisiin varmaan niitä alkaa katselemaan.

Ihan huvin vuoksi pyörähdellään varmaan muutamissa näyttelyissä Suomessa. Tavoitteena olisi käydä myös edes yksi näyttely kotimaan rajojen ulkopuolella, kun se jäi tältä vuodelta käymättä. 

Myös mätsäreitä yms. tapahtumia varmasti omaksi huviksi kierrellään jos sattuu kohdalleen.

Jälki on laji, joka edelleen pyörii mielessä toistuvasti. Katsellaan jos vaikka keväällä saataisiin jälkikärpäsen purema ja alettaisiin treenata sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti