31. elokuuta 2013

Hiukan taas treeneistä

Nyt ei olla lähiaikana treenattu juuri muuta kuin tokoa. Suht tasaisesti ollaan pyritty treenailemaan kaikkia liikkeitä, tosin nyt sitä seisomista hiukan enempi, kun se ei millään tahdo olla muistissa.

Keskiviikon paikkamakuu harjoituksessa oli paljon koiria ja meidän molemmin puolin sattui aloittelevammat koirakot. Aslak kesti oikein hyvin siihen asti, ennen kun molemmat narttu koirat molemmin puolin nousi jatkuvasti, pää pyöri Aslakilla kuin väkkärä ja sitten nousi ja tuli luo. Palautin ja loppu ajan kesti hyvin. Yksilöliikkeiden harjoittelun ohessa otin vielä yksin paikkamakuuta, jotta sain onnistuneemman suorituksen. Ensin lyhyt aika, kesti hyvin, menin luo ja palkkasin ja heti perään toinen lyhyt ja edelleen onnistunut suoritus ja sitten reilusti palkkaa. Keskiviikon treeneissa harjoiteltiin myös hyppyä, missä ei varsinaisesti ole mitään hiomista, mutta pitää aina muistutella sitä mieleen ettei pääse unohtumaan. Ensimmäisellä yrittämällä iski ilmasta joku mahti tuoksu ja piti mennä viereinen pusikko haistelemaan, kävin nappaamassa koiran kantoon ja tiukasti kannoin takaisin hypylle. Uusi yritys ja pari toistoa, nappiin meni.


Torstaina oli viimeisimmät treenit. Mentiin kentälle hieman ennen treeniseuramme saapumista ja otin Aslakin kanssa pientä luoksetuloa liinassa ja käytin tarpeilla. Sen jälkeen pienelle huilille autoon.

Tämän jälkeen otin Aslakin autosta, annoin vettä ja käytin jälleen tarpeilla jonka jälkeen otettiin paikkamakuu, seuranamme varma hoffinarttu. Valmistelut oli juuri sopivat, ensin energian purkua ja sitten rauhoittuminen, tarpeille ja vettä. En osaa sanoa paljon oli aika, luultavasti minuutin verran, ehkä hieman yli. Puolessa välin kävin palkkaamassa, jonka jälkeen oli aiempaakin rauhallisempi. Sitten palasimme koirien luo ja jälleen reilu palkka jonka jälkeen taas pientareelle haistelemaan ja kävelemään.

Yksilöliikkeinä harjoiteltiin sitä seisomista, tietynlaisella käskyn äänenpainolla saatiin onnistuneita suorituksia, toivottavasti osaan sanoa sen samoin vielä jatkossakin. Hieman seuruutusta, missä tuli todettua sen ajoittaisen jätättämisen johtuvan siitä liinasta, sillä nyt hihnassa kun oli ja innoissaan, niin melkein enempi edisti. Hieman hiottiin omaa käsien asentoa, jotta saadaan sillä hiottua parempi seuruutus asento, eli pitäessä kättä hiukan alempana ja taaempana kuin aiemmin, niin paikka on juuri oikea.


Nyt on otettu eilinen ilta ja tämä aamu hiukan rauhallisemmin, kun jokin pöpö kaiketi iskenyt koiralla vatsaan, yöllä piti käydä takaovi avaamassa useamman kerran ja aamullakin paristi. Tosin eilisellä mökkireissullakin voi olla osuutta asiaan, kun suuhun aina eksyy kaikenlaisia herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti