8. elokuuta 2013

Tokon ryhmätreenissä

Eilen 7.8. suuntasimme Aslakin kanssa taas harjoittelemaan tokoa ryhmätreeneihin. Edellis kerran totaalisen epäonnistuneen treenin jälkeen oli pientä jännitystä itsellä, että näiköhän se taas menee ihan penkin alle koko homma.

Ensimmäisenä otettiin paikkamakuu, jossa taisi olla meidän lisäksi neljä koirakkoa. Aslakin kanssa menimme reunaan ja ihan hyvän välin päähän viereisestä koirasta. Paikkamakuu oli sen 2 minuuttia, suht tiheästi kävin Aslakkia palkkaamassa, hyvin kesti maissa (mitä nyt yhden palkkauksen aikana sähläsin itse, niin hiukan nousi).

Paikkamakuun jälkeen Aslak lepäili autossa, kun treenattiin taas yksi koirakko kerrallaan. Omalla vuorollamme tehtiin seuruutusta niin ruualla kuin lelullakin palkaten, hyvin seurasi. Pientä hiomista on esimerkiksi täyskäännöksissä sillä jos en itse muista tehdä sitä pienin askelin, kaartaa Aslak aika kaukaa. Sekin tosin voi tosiaan olla vain omista eleistä kiinni, että koira ei oikein osaa lukea mihin ollaan menossa.

Sitten harjoiteltiin taas hyppyä, siinä ei mitään parannettavaa, lukuunottamatta lopun perusasentoa, joka edelleenkin on erittäin ennakoiva. Pitää siis vaan edelleen vahvistaa sitä seisonta asentoa minun tullessa vierellekkin. Tämähän on koiralle todella ristiriitainen liike nämä liikkeiden lopun perusasennot, sillä esim seuruutuksissa koiralta vaaditaan automaattista perusasentoa ilman käskyä aina paikallaan ollessa, kun taas näissä se ei saa istua siihen ennen käskyä.

Lopuksi vielä luoksetulo, hyvin odotti, tuli vauhdikkaasti pyytäessä ja suht hyvään perusasentoon (ehkä aavistuksen verran vino). Hyvin meni sekin.

Tällä kertaa siis jäi taas oikein hyvä fiilis treeneistä, lopuksi vielä vähän istuskeltiin ihmisten seurassa, moikattiin pientä lasta (osaa uskomattoman hyvin rauhassa moikata) ja istuskeltiin ihmisten seurassa useampi koira piirissä mukana, sekin sujui ok. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti