16. elokuuta 2013

MölliTOKO


Nyt on sitten sekin korkkaus tehty, nimittäin otettu tuntumaa jonkin asteiseen kisajännitykseen. Eilen 15.8. oltiin Parikkalassa ottamassa osaa möllitokoihin mölliluokkaan.

Otin Aslakin autosta n. 20 min ennen meidän suoritusta. Käytiin haistelemassa ympäristö ja sitten istuttiin alas hieman rauhoittumaan.




Ensimmäisenä luoksepäästävyys. Tämähän on ollut suhteellisen haastava liike, kun Aslak tahtoisi heittäytyä rapsuteltavaksi. Annoin kuitenkin juuri ennen omaa vuoroa herkun ja pidin katsekontaktia yllä, joten Aslak istui kuin tatti, jopa kohdassa jossa kylkiä kopeloitiin. 


















Toinen liike oli tuttuun tapaan paikkamakuu, mölliversioina 1 min. Etäisyyttä koirasta piti olla vähintään metrin verran. Jätin maahan hihnan, jotta ei olisi pilattu muitten suoritusta jos Aslak olisi keksinyt lähteä. Huolimatta siitä, että Aslakin mielestä aivan vastustamaton kasvattaja oli sopivasti näköetäisyyden päässä ja huolimatta toisten koirien nousemisesta tai haukkumisesta Aslak kesti hyvin paikallaan. Nyt vain alamme harjoittelemaan ajan ja etäisyyden kasvattamista. Lopussa miusta tuntuu, että Aslak kuunteli liikkurin sanaa ''käsky'' eikä miun ''seuraa'' käskyä, mutta tuomari ei tällaista ainenkaan huomannut.

























Seuraava liikkeemme oli hihnassa seuraaminen. Aslak seuraa yleensä paremmin ilman hihnaa kuin hihnan kanssa, mutta en halunnut ottaa riskiä, että se keksii juosta hepulirallia kuten viikonlopun toko koulutuksessa, joten tehtiin tällä kertaa hihnassa. Kauniisti seurasi pääasiassa, hieman kontakti tahtoo välillä tippua, joten sitä edelleen vahvistamme.




Seuraavana vuorossa (ei kuvaa) oli liikkeestä maahanmeno. Valitsin maahanmenon seisomisen sijaan, sillä se on aina ollut täysin varma liike. Kuinkas sitten kävikään, treeneissä käskynä on ollut MAAhan, nyt suusta tuli sellainen kotkotuksen ja kiekumisen välimalli maahan. En tiedä johtuiko huonosta käskystä  vai oliko Aslakin ajatus muualla, mutta jäi istumaan! Ei ole koskaan ennen tätä käynyt. (''Kyllä se aina kotona osaa!'' :D) Noh mutta ohjaaja opettelee artikulaatiota. :)


 




Ja sitten luoksetulo. Odotti nätisti ja vauhtia oli vaikka muille jakaa, vauhtia oli sitten niinkin paljon, että ei meinannutkaan pysähtyä ja piti ottaa vähän miun jalasta tukea törmäämällä, mistä saatiin palautetta, että ei saisi näin tehdä. Törmännyt on viimeksi talvella, joten en tiedä osaanko tuota korjata, toivotaan vain ettei ensikerralla törmää. :D












Ja viimeisenä hyppy. Otin perusasennon, kerroin olevani valmis ja sanoin ''hyppy'' ja mitä teki Aslak. Kierti esteen ja meni toiselle puolelle nuuskuttamaan. En voinut uskoa silmiäni, nimittäin se ei koskaan ikinä ole kiertänyt hyppyestettä! Tämä taisi tapahtua kahdesti, kunnes Aslak löysi jonkin ihan minimalistisen pienen namin maasta ja pisti poskeensa. Herkun häiriöstä johtuen saimme uusia liikkeen, estettä siirrettiin hieman sivuun, jotta ei enää olisi varmasti mitään syötävää. Ja sitten meni kuten treeneissä, eli täysin nappiin.

Kokonaisuudessaan olen ylpeä Aslakin tekemisestä. Itse sähläsin muun muassa siinä maahanmenon käskyssä, minkä lisäksi en oikein erottanut oikeaa ja vasenta, liikkurin käskiessä kääntyä vasemmalle käännyin ensin vähän oikealle ennen kuin tajusin että eihän se sinne käskenytkään. :D Nyt sitten vielä vähän treeniä ja katsotaan milloin uskalletaan korkata ihan oikeat kokeet.

Tässä vielä pisteemme:




Tuomari Iina Terävä
Sijoitus 5/9

Kiitos vielä kuvaajalle otoksista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti