21. elokuuta 2013

Treenejä


Eilen käytiin taas joka tiistaisissa näyttelytreeneissä. Itse lähinnä keskityin tutkiskelemaan muiden koiria, mutta pääsi Aslak myös vähän oleskelemaan ja hieman kävelemään näyttelyhihnassa ja pöydälle tutkittavaksi.

Tänään oli taas vuorossa keskiviikon treenit, eli arkitottelevaisuus ja toko. Ensin otettiin liinassa pienen matkan päässä muista luoksetuloa, jonka jälkeen vaihdettiin normaaliin remmiin ja mentiin rinkiin muiden kanssa. Siinä lähinnä harjoiteltiin oleskelua toisten koirien ja ihmisten keskuudessa ja hihnassa kävelyä. Oikein hienosti Aslak rauhoittui, ihan makoilikin välillä odotellessa ja hihnassakin käveltiin nätisti.

Arkitottelevaisuuden jälkeen oli lepotauko autossa ja sitten taas tokoa. Otettiin tätä viime kerran ongelmakohtaa, eli maahanmenoa (Aslak on tosiaan nyt jotenkin keksinyt, ettei semmoisa liikettä ole kuullutkaan). Nyt meni maahanmeno oikein hienosti, sitten lyhyt paikallaanolo yksin ja kahteen erään jaettuna, hienosti rauhassa oli ja kesti, sitten vapautusta ja sitten vielä luoksetulo, nappiin sekin. Tällä kertaa siis taas oikein onnistuneet harjoitukset. :)

Jäävissä liikkeissä pyrin välttämään ennakointia niin, että niissäkin palkkaan nyt suhteellisen rauhallisesti ja vain ruualla, eli ei nostattavaa lelupalkkausta. Lelulla palkataan riehakkaammin vain luoksetulossa ja seuraamisessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti