14. elokuuta 2013

Arkista ja vähemmän arkista tottista

Päivällä käytiin metsässä tekemässä tämän päivän hallinta treeni, eli taas ulkoilua liinassa ja luokse kutsuntoja. Muuten tuli nätisti pyytäessä, mutta pusikossa piti juosta sammakon perässä jolloin ei heti ehtinyt oikein tulla (liinasta vedin vähän matkaa, josta tuli itse ja sitten taas palkkaus).

Illemmalla jatkui taas kesätauolla ollut arkitottelevaisuus treeni. Ensin piti vähän haukkua, mutta muuten käyttäytyi oikein nätisti treenin ajan. Hiukan otettiin siinä samalla sitten tokon luoksepäästävyyttä, istua napotti herkun voimalla. Tässä kuitenkin vielä tekemistä, nimittäin ilman sitä namia olisi ollut taatusti heti selällään tai muuten vaan jaloissa. Hieman otin myös seuruutusta, hyvin sujui sekin.

Arkitottiksen perään jatkui heti toko treenit. Pienen autossa huilailun jälkeen annoin vettä ja käytin tarpeilla, josta lähdettiin tekemään paikkamakuuta. Kentällä oli paljon muita koiria ja vierustoveriksi sattui collie, jota Aslak ei ollut ennen nähnyt. Pyysin ''liikkuria'' kertomaan minuutin kuluneen, vaikka muut ottivat kaksi. Minuutin kesti, hieman vilkuili välillä sivuille, mutta ei näyttänyt edes harkitsevan nousemista. Minuutin kohdalla kävelin luo, kehuin ja palkkasin, pyysin perusasentoon ja vapautin ja lähdettiin pientareelle rauhassa kävelemään. Paikkamakuussa palkkaan aina ainoastaan ruualla ja kehun runsaasti, mutta rauhallisesti ja sen jälkeen lähdetään rauhassa kävelemään, eli ei mitään virettä nostavaa.

Ps. Jutut joutuu kirjoittamaan hieman kuvattomina, sillä kameran objektiivi sanoi sopimuksensa irti viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti