25. elokuuta 2013

Ristiina näyttely



Lauantaina 24.8. pakattiin Aslak ja Onni -mitteli autoon ja suunnattiin Ristiinan ryhmänäyttelyyn. Paikanpäällä oli taas mukavasti gööttejä, niin kehään menijöitä kuin turistiksi paikalle tulleitakin. Uroksia taisi olla seitsemän kappaletta, ellen aivan väärin muista. 

Kehässä ja ylipäätänsä paikanpäällä oli jotain valtavan hyviä tuoksuja, sillä Aslak kirjaimellisesti ryömi pitkin nurmikkoa haistellen ja välillä kaihoisasti valittaen. Juuri siinä kohtaa missä kehässä olisi pitänyt seisoa oli joku haju ja Aslak oli kovin erimieltä patsastelusta. Sain sen kaiketi kuitenkin tarpeeksi liikkumaan ja seisomaan jotta tuomari pääsi riittävästi näkemään, liikkeessä ei sitten onneksi ihan yhtä paljon vieneet hajut, vaikka siinäkin huomattavasti edellis kertoja enemmän.

Uroksista SA:n sai ainoastaan Aslak ja sen velipuoli Eka saman emän edellisestä pentueesta. Parhaan uroksen tittelin ja vielä ROP:inkiin vei velipoika (onnittelut heille jälleen hienosta suorituksesta), mutta koska Eka on jo valio, niin SERT siirtyi sitten Aslakille.

Aslakhan on vielä suhteellisen kevyt urokseksi, mutta tällä kertaa se oli kaiketi tuomarin mieleen. Myös omaan silmään Aslakin toinen ''heikko kohta'' eli häntä miellytti tuomaria. Itsehän olen nyt pyrkinyt sitä nostamaan selän päälle, jotta ei näyttäisi vain epämääräiseltä perässä roikkuvalta ulokkeelta, mutta tällä kertaa tuomari ei pitänyt tiiviimmälle kiepille kääntyvästä hännästä, mikä oli Aslakin etu.

Kokonaisuudessaan rivimme näytti siis tältä:
NUO ERI NUK1 SA PU2 SERT, tuomarina Tapani Pukkila.
Tarkempi arvostelu löytyy jälleen Näyttelyt -sivulta.

Tältä vuodelta meidän näyttelyt olivat nyt sitten luultavasti siinä, joulukuussa Aslakille tulee täyteen se kahden vuoden ikä, joten jatkanemme näyttelemistä sitten vuodenvaihteen jälkeen, jotta saataisiin sitten vielä SERT muotovalion arvoa varten. Nämä kolme SERTiä ja ihan mukavan kuulloiset arvostelut riittävät ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti