25. maaliskuuta 2014

Tokon parissa jälleen

Toko rintamalla ei ole tapahtunut viime aikoina mitään niin kummallista, että olisin kokenut tarpeelliseksi kirjata niitä ylös. Nyt olisi varmaan kuitenkin hyvä aika tehdä taas pieni katsaus tämän hetkiseen tilanteeseen (alo liikkeisiin).



Paikalla makaaminen:

  • Viimeksi metsälenkillä tein syrjäisellä parkkipaikalla (eli suhteellisen häiriöttömässä paikassa) n. 30 s paikkamakuun 14-15 metrissä. Seuraavalla kerralla otetaan sitten varmaan taas lyhyempi etäisyys ja minuutti tai puolitoista aikaa. Rauhassa se on makoillut joka kerta, mutta paljon on vielä tehtävää.
  • Parilla viime kerralla hallissa ryhmätreeneissä, joissa on aina toistakymmentä koirakkoa, ollaan otettu paikkamakuuta. Aikaa en ole laskenut, mutta ei se varmaan minuuttiin ole kertaakaan yltänyt. Matkaakin on ollut vain hihnan mitta, eli pari metriä. Häiriö on kuitenkin ollut maksimaalinen, kun ympärillä olevat ei ole kestäneet kaikki maassa, kouluttaja on kävellyt hitaasti ohjaajien ja koirien välissä ja viimeksi menin itse kyykkyyn ja nousin takaisin ylös kesken makuun. Ei ole ollut ongelmia, tosin ihan varmuuden vuoksi olen sanonut Aslakille uuden ''paikka'' käskyn ennen kouluttajan kävelemistä siitä meidän välistä. Aslak kun tahtoo minusta välillä olla vähän sellainen, että kun jotain yllättävää tapahtuu, kuten kouluttajan tuleminen näköyhteyden tielle, niin se unohtaa mitä se oli tekemässä.
  • Tänään tehtiin katsausta kotona ihan vain siihen maahan menemiseen. Nimittäin perusasennosta kun käsken maahan ja lähden itse pois ja katson sitten kauempaa, niin huomaan että Aslak on aivan vinossa. Kokeessa se pahimmassa tapauksessa ajaisi sen toisen koiran luo, kun se näkee vierustoverin paljon paremmin. Muutenkin se hankaloittaa omaa kulkemista ja vaikuttaa tietysti liikkeen perusilmeeseen. Pitää kiinnittää huomiota perusasennon kulmaan ennen maahan käskemistä.


Seuraaminen:

  • Eilen ulkoilun lomassa otin myös siellä parkkipaikalla muita liikkeitä. Palkkailin lelulla, jotta sain taas vähän innostuneempaa asennetta takaisin Aslakille. Kuten jo aiemmin kirjotin, niin ollaan keskitytty siihen vireen laskemiseen viime aikoina, mikä taas on näkynyt negatiivisesti kontaktin putoamisena ja haahuiluna. Nyt ajattelin sitten tehdä väliin tälläisen vauhdikkaamman treenin, vaikka tarkkuus olikin vähän niin ja näin. 
  • Paikka seuratessa lelupalkallakin on oikein hyvä muuten, mutta heti kun omat kädet on enempi erillään kropasta, niin myös Aslak menee loitommaksi. Se ei luultavasti tuolloinkaan ole vielä kauhean paljon liian väljä, mutta tykkäisin vähän tiiviimmästä. En tiedä minne ne omat kädet pitäisi oikein laittaa, että ne näyttäisi luonnolliselta, mutta ei häiritsisi seuruuta. 


Luoksetulo:

  • Luoksetulossa perusasennot oli vähän niin ja näin (Aslak tulee suoraan sivulle). Lelun lentoa kun odotteli, niin tuli miten sattuu perusasentoon. Pienellä vinkillä korjasi kyllä sitten nätiksi. Pääasia treenissä kyllä olikin tosiaan pitää hauskaa. 


Seisominen:

  • Haettiin myös liikkeestä seisahtumiseen vähän napakkuutta niin, että heti kun pysähtyi niin lelu lenti taakse. Sekin liike alkaa olla nyt aika hyvä, kun ollaan sitä tehotreenattu, ei kokonaista liikettä lainkaan vaan seuraaminen ja seisahtuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti