20. syyskuuta 2013

Toko treeniä

Tänään mentiin puolelta päivin taas treenikentälle. Napattiin kaksi hovaronttia ja göötti remmeihin ja lähdettiin ensin talsimaan pieni lenkki.

Lenkin jälkeen vettä ja pieni huili autossa, sitten Aslak ja yksi hovawart paikkamakuu harjoitukseen. Kun hetken aikaa oli maattu, alkoi Aslakin vierustoveri syödä heinää jolloin Aslak vilkuili kuola valuen, että siellä täytyy olla jotain hirveän hyvää. :D Ei kuitenkaan sen enempiä häiriintynyt, vaan jatkoi makoilua. Jonkin ajan kuluttua vieruskaveri nousi, ajatteli kaiketi että jos näkisi piilossa olevan ohjaajan sitten. :D Taas Aslak vilkaisi, mutta ei noussut. Hetken odotin ja sitten menin palkkaamaan, jotta sain positiivisen vahvisteen: hienoa, että kestät, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Sitten vieruskaverikin oli palautettu maihin ja jätin Aslakin uudestaan makuuseen, molemmat kestivät ja hetken kuluttua palkkaus. Paikkamakuuta pitää nyt vaan tehdä eri pituisilla ajoilla eri koirien kanssa ja muistaa harjoitella myös sitä, että molemmin puolin on toinen koira. Ja se matka, sitä pitäisi saada vielä yli 10 m lisää...

Sitten seuraamista, nätisti teki. Maahanmeno, hyvä.

Liikkeestä seisominen. Saatiin onnistunut seisominen, mutta kävi heti perusasentoon kun palasin vierelle. Tätä kun sitten yritettiin harjoitella uudella toistolla kyseistä liikettä, Aslak hiipi eikä oikein ollut mukana koko hommassa, oli taas koko ''seiso'' vähän vieras juttu. Pitäisi varmaan vaan harjoitella vahvistusta tuohon sanaan, eli heti palkkaa kun jää seisomaan. Ja lopun perusasentoa esimerkiksi niin, että annan palkkaa jo nokkaan heti luoksetullessa, ettei ehdi istua.

Luoksetulo. Ensin tein niin, etten kutsunutkaan luokse, vaan palasin itse takaisin (kun siellä mölleissä ennakoi). Noh, tätä emme enää tee, koska luoksetulon vauhti meinasi heti kärsiä tästä! ''Liikkuri'' oli antanut Aslakille hetki aiemmin nakkia ja sekös jäi mieleen. Sitten taisi mennä kolme eri kertaa niin, että Aslak lähti liikkurin luo minun sijasta kuullessaan miulta ''seuraa'' -käskyn. Noh minä sitten toruin ja otin alusta, mikä johti siihen, että seuraavalla kerralla juoksi kyllä kohti vähän matkan päähän, pystähtyi ja alkoi vinkua, juuri sellainen ''olen nyt syvästi loukkaantunut kun äsken komensit, eikä sulla oo etes yhtä hyvää palkkaa kun tolla liikkeenohjaajalla''. Sitten luoksetulo parin metrin päästä ja sitten taas pitempi, joka sitten onnistui nappiin, siitä heti pallolla oikein kunnon palkkaus. Nyt vaan taas pitää vahvistaa tätä, tehdä pitempiä luoksetuloja kunnon palkalla, niin että miulta saa nakkeja ja pallon ja kaikkea hirveen hauskaa ja kivaa ja liikkurilta ei mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti