1. helmikuuta 2013

Potilas



















Noin viikko takaperin Aslak alkoi ravistella päätään ja rapsutella korvia. Kävin ostamassa pudistusainetta ja kuluneen viikon puhdistelin joka toinen päivä korvia sillä. Ei tuottanut tulosta. Tänään sitten menin käymään eläinlääkärillä joka ehti ottaa meidät vastaan samantien, korvat katsastettiin ja näyte tutkittiin. Hiivaa ei löytynyt, mutta bakteereja kyllä. Korvat eivät olleet erityisen likaiset, mutta punoitti huomattavasti.

Eläinlääkäri epäili korvien tulehduksesta ja aavistuksen silmien ympärillä olevasta karvattomasta alueesta (jollaista en itse ole huomannut), että oireet johtuvat jostakin ruoka-aineesta. Ihan pienenä Aslakhan aloitti ruokailun yhdellä ruualla, mikä sitten vaihdettiin lievien vatsaoireiden vuoksi. Toinen ruoka tuntui sopivan, ennen kuin korvat alkoi siitä likaantua. Toivotaan että tuo tämän hetkinen nyt sitten sopisi, mitään suuria allergia oireita ei ole ollut, mutta pienetkin olisi paras saada pysymään poissa, jottei tällaista tulehdusta tai muuta ikävää pääse enää syntymään. Nykyistä ruokaa (Brit Carea) Aslak söi tovin joskus aiemminkin ja silloin korvat pysyivät puhtaana. Nyt menee hyllylle myös nakit ja makkarat (nuo Askakin kuulon ja totteluhalun herättävät herkut), joita on välillä käytetty treenipalkkana, sillä se on suhteellisen uusi ruoka-aine meidän kaapissa, joten se on vahva epäilty. Herkuksi pitäisi varmaan kokeilla paljon kehuttua kuivattua maksaa, kun ihmisväki ottaisi itseään niskasta kiinni, ostaisi maksan ja valmistaisi sen.

Korvatulehdus sattui oikein sopivaan aikaan, nimittäin ilmoitin Aslaki päivää ennen oireiden alkua näyttelyynkin. Antibiootti ehtii kuitenkin onneksi juuri loppumaan niin, että doping aika ehtii kulua ja päästään näyttelyyn. Peukkuja pidellään pystyssä, että korvat nyt sitten hoituisi kerralla. Täällä nyt sitten vain kasvatellaan lihaksia ja laitetaan tippoja (ei meinaan ole peace of cake, kun korvia ei ole ennen sörkitty ja nyt ne ovat varmaan hirveän kipeätkin).

Muuten Aslak on tavallisen energinen itsensä ja muutenkin kuuluu hyvää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti