9. helmikuuta 2013

Ruoka

''Tässä me tehdään pienenpieniä lihapullia''

Kuten jo aiemmin kerroin, Aslakin ruokintaa on täällä kovasti pohdittu. Tällähetkellä Aslakilla on siis meneillään jokin reaktio jostakin ruoka-aineesta, mikä ei varmaankaan ole niin varsinainen allergia, kun yhtäkkiä alkoi, vaan tosiaan vaan herkkyys jollekin tietylle aineelle/ruualle. Joka tapauksessa Aslak on ollut aina nappuloiden suhteen tosi nirso ja vielä nykyäänkin sitä pitää oikein houkutella syömään. Kyllähän tietysti koira syö kun sillä on nälkä, mutta se ei varmasti osaa ajatella, että kuinka hyvin se syömistään määristä saa tarvittavat ravintoaineet.

Niinpä siis päätimme, että mikäli nappula ei kerta maistu, niin miksipä sitä tarvitsisi väkisin yrittää päivästä toiseen antaa. Nyt meillä on siis aloitettu barffaus, tietoa on kaiveltu kirjoista, netistä ja kaikilta koiraihmisiltä ja ollaan päästy alkuun. Ruoka vaihdettiin kerralla (mikä jakaa kovasti mielipiteitä puolesta ja vastaan) ja ainakin tähän asti on nyt sujunut oikein hyvin. Eikä muuten tarvitse Aslakkia kupille houkutella! Ruokavalioon kuuluu nyt alkuun vain yhtä eläintä, elikkäs broilerin jauhelihaa ja jauhettua broilerin siipeä. Tämän lisäksi Aslak on syönyt soseutettua kurkkua, salaattia ja parsakaalia, jonka sekaan laitetaan välillä kananmunaa, kuivattua merilevää ja raejuustoa. Myös lohiöljy olisi tarkoitus sekoittaa ruokaan, mutta sen kanssa nyt hiukan odotellaan, sillä korvatulehduksen alkaessa Aslak söi lohi pohjaista ruokaa, pelataan siis oikein varman päälle.

Seuraavaksi olisi sitten tarkoitus alkaa harjoittelemaan broilerin siipien syöntiä jauhamattomana ja ottaa mukaan varmaankin naudan jauhelihaa ja rustoluita. Treeni palkaksi kuivattiin naudan maksaa (mikä ei tosin saata tulla kovin yleiseksi tavaksi, sen verran oli työlästä ja antoi kotiin omanlaisen tuoksun :D). Aiemmin olin ajatellut barffauksen olevan kovin työlästä, mutta ei se oikeastaan olekaan. Täytyy nyt vain seurata, että kaikki tarvittava tulee ruuasta. Tällä nyt yritämme jatkaa, sillä on erittäin mukavaa katsoa, kun ruoka oikeasti maistuu (kuppi pitää käydä vähän väliä tarkastamassa, jos vaikka olisi ilmaantunut lisää ruokaa). :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti