9. kesäkuuta 2013

Toko treeniä ja kulmakiviä

Käytiin taas harjoittelemassa tokoa ja sainkin Aslakin kanssa treenit kasaan, mutta heti sen jälkeen piti lähteä rankkasadetta ja ukkosta karkuun.

Tehtiin taas pienen tauon jälkeen liikkeitä kokeenomaisena kokonaisuutena ''liikkurin'' kanssa (tosin tiheällä palkalla ja liikkeiden välissä kunnon vapautuksella). Otettiin vapaana seuraaminen, maahan jättö, luoksetulo, seisomaan jättö ja estehyppy. Kaikki liikkeet sujui mukavasti, mutta esiin on tullut myös pieniä ongelmia, joihin pitäisi kiinnittää erityishuomiota:

- Liikkurin kysyessä aluksi ''Onko valmista?'' ja minun vastatessa ''On'' Aslak menee maahan (en ymmärrä miksi menee maahan, vaikka siinä käsky on kunnolla painotettu maahan, eli ei mitään tekemistä sanan ''on'' kanssa). Tätä siis yritettiin hioa toistamalla kysymystä ja vastausta. Pitää tätä varmaan harjoitella niin, että käsken Aslakin perusasentoon ja jutustelen jonkun kanssa ja palkkaan aina jutustelun välissä siitä, että kestää siinä tekemättä mitään vaikka itse puhuisin ja elehtisin.

-Hypyssä olen käskenyt Aslakin hyppäämään ja heti toisella puolella seisomaan (käännyttyä minua kohti). Tähän mennessä olen aina käynyt hakemassa niin, että ollaan vaan suoraan lähdetty liikkeelle, enkä ole pyytänyt perusasentoa, jotta istuminen esteen sillä puolen ei jäisi päälle eikä ennakoisi, vaan seisominen jäisi päällimmäisenä mieleen. Nyt kokeiltiin ensimmäistä kertaa niin, että pyysin seisonnasta perusasentoon. Tässä tuli sitten eteen se ongelma, että Aslak ennakoi heti: kävi istumaan perusasentoon ennen kuin kerkesin mitään käskeä. Kyseistä tilannetta pyritään nyt korjaamaan niin, että menen vierelle ja etäännyn, enkä käskekkään vielä perusasentoon, vaan Aslak joutuu seisomaan vaikka minä tulen vierelle, pois ja takaisin.

-Myös toinen juttu hypyssä mihin pitää kiinnittää huomiota on se, että jos vielä joskus menemme kisoihin, niin talutan Aslakin ihan pannasta hypyn luo, nimittäin tänään se kerkesi innokkaana hyppiä hyppyä edes takaisin ennen kuin edes aloitettiin koko liikettä. Kokeessahan se tarkoittaisi automaattisesti sitä, että suoritus olisi sitten siinä.

Muutoinkin ennakointiin pitää kiinnittää huomiota. Harjoiteltiin esimerkiksi maahan jätössä minun palatessa luo niin, että liikkuri sanoi kahdesti ''käsky'' ja vasta toisen jälkeen käskin Aslakin perusasentoon, jotta ei ala ennakoimaan liikkurin käskyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti