1. tammikuuta 2013

Uusi Vuosi

Niinpä se vuosi sitten taas vaihtui. Aslakin ensimmäinen uusi vuosi täällä meillä ja edellisestä ei luultavasti ole muistikuvia, sen verran oli marsu vielä silloin. Aslak ei ole tähän mennessä pelännyt mitään pauketta, tosin juuri tuossa muisteltiin ja todettiin, että eipä ollut viime kesänä yhtään kunnon ukkosmyrskyäkään. Ampumaradan ääniä ja yhden ilotulituksen Aslak oli kyllä jo kuullut. Eipä raketit paljon taaskaan haitanneet, enemmän alkoi jo itseä ärsyttää kun monta tuntia kuunneltiin pamauksia ja meidän olohuonekkin välkkyi kokoajan. Ulkoillessa Aslak vähän kovimpia paukahduksia katsoi ikäänkuin vihaisesti, että mitä nuo metelöi.

Uuden vuoden (eli siis vuoden kulumisen ja sopivan vapaapäivän) kunniaksi Aslak kävi tänään myös hakemassa rokotteen. Nyt ei sitten tarvitsekaan hakea kolmeen vuoteen muuta kuin kennelyskärokote. Terveeksi lääkäri totesi kuunneltuaan ja kopeloituaan. Rabies rokote tuntui ikävältä kuten viimeksikin, mutta eipä se pitkään harmittanut. 11,7 kg näytti tällähetkellä vaaka.

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon oppia, enimmäkseen varmaankin kantapään kautta. Muiden koiranomistajien kanssa todettiinkin, että ensimmäisen koiran kanssa kaikki kuuluukin opetella oiken pitkän kaavan mukaan, niin ovat kuulemma kaikki tehneet. Vuoden loppupuolella oli arkitottelevaisuuksissa meitä kouluttaneen kanssa puhetta Aslakin kehityksestä ja palauteltiin mieleen kesän tilannetta. Enpä ollut enää edes muistanut minkälainen riiviö Aslak kesällä olikaan, saa kyllä olla ylpeä monessakin asiassa kehityksestä. Vielä on paljon opittavaa, etenkin omistajilla, mutta eteenpäin mennään ja saadaan onneksi pätevää tukea ja opastusta.

Toivotamme hyvää ja menestyksekästä Uutta Vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti