2. joulukuuta 2012

Näyttelyharjoitusta




Tänään käytiin vähän näyttelytreeneissä, kun Savonlinnan Kennelkerholla on vihdoin halli missä treenata. Saatiin kyllä hyvää opastusta ja mukavaa oli. Ensin käytiin Aslakin kanssa odotellessa vähän kokeilemassa agility putkea yms. mitä hallissa oli, ja se teki kyllä ehdottomasti hyvää, sillä pienen touhuamisen jälkeen Aslak malttoi hienosti keskittyä itse aiheeseen.

Tuli harjoiteltua oikein monipuolisesti, meille ehkä hyödyllisin juttu oli koirien vaihto, eli hetki treenailtiinkin jonkun muun kuin oman koiran kanssa. Aslak jopa meni oikein nätisti erään toisen käsittelyssä ja itse pääsin kokeilemaan ohjata pientä cairn tyttöstä. Aslakille tällaiset harjoitukset tekee erittäin hyvää, se kun on niin kovasti omien ihmisten perään. Sen lisäksi yritettiin Aslakin kanssa vähän harjoitella sitä kävelyä ilman jatkuvaa katsekontaktia, jotta jalat ei niin vispaisi. Hyvä alku jo saatiin, tosin nenä tahtoo sitten painua maahan tuollaisessa uudessa paikassa.

Harjoitusten päätteeksi totesin, että omalla mielentilalla on kyllä huima vaikutus koiraan. Itse kun otin homman vain harjoituksena eikä tarvinnut jännittää yhtään, niin yhteistyö sujui huomattavasti hienommin ja Aslak osasi parituntisen käyttäytyä oikein hyvin. Muutamat kommentit asioihin piti sillon tällöin esittää, mutta yllättävän hyvin se jaksoi myös odotella ilman haukkumista.


P.S. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei kyllä Aslakin elämästä tunnu puuttuvan. Vasta lähti nenästä nahkat ja nyt kun nenä alkaa parantua niin tänään aukesi sitten tassu. Paksussa lumessa ulkoiltiin metsässä, liekö jokin terävä osunut vaiko sitten vain kova pakkaslumi tehnyt haavan anturaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti