3. maaliskuuta 2013

Hajuja, valssia ja yhteistyötä

Tänään taas agiliidettiin. Eilen seuramme hallissa järjestettiin konekarhu ja -susi testit, minkä vuoksi hallissa oli aikamoiset hajut vieraiden koirien ja aitojen karhun ja suden hajujen vuoksi. Tällä kertaa Aslak ei päässyt kohtaamaan karhua eikä sutta, mutta hommaa katsellessani arvailin kuinka Aslak reagoisi ja mietin, että luonnetestiin sen tahtoisin ainenkin jossain vaiheessa viedä ihan mielenkiinnosta. Se kun ei vaikuta miltään hirveän pehmoiselta seurakoiratyypiltä, vaan moni on sanonut että siinä on potkua toimimaan ja työskentelemään. Hienoa olisi nähdä onko se kuitenkaan sitten niin ''kova jätkä'' vai menisikö pupu pöksyyn uudenlaisissa tilanteissa. :)

Agilityssä otettiin ihan ''helppoa'' rataa alkuun, elikkäs esteinä puomi, rengas, hyppy, hyppy ja pussi. Puomi ja pussi on olleet aika vähäisellä harjoituksella ja renkaassa Aslak tulisi mielummin renkaan ali kuin läpi, joten vaati hieman hiomista, mutta jotenkin saatiin se kuitenkin tehtyä. Toisena uudempana juttuna harjoiteltiin valssia parilla hypyllä ja putkella niin, että valsseja joutui tekemään kaksi. On muuten yllättävän hankalaa miettiä, ettei koiraa jätä selän taakse ohjatessa. Saatiin se kuitenkin sujumaan, vaikka yhdessä vaiheessa menin itse putkesta ohi ja sen eteen, niin silti Aslak meni putken kun tajusin vähän pakittaa.

Aslakin kanssa on kyllä selkeästi tehtävä lyhyttä treeniä ja mahdollisimman paljon onnistumisia, sillä sen mielenkiinto lakkaa jo muutaman yrityksen jälkeen jos homma ei onnistu. Tänään meni kuitenkin todella mukavasti ja molempien ratojen onnistuttua jätettiinkin homma siihen ja lähdettiin hyvillä mielin kotiin.

Agilityllä tuntuu olevan mukavan positiivinen vaikutus tokoonkin. Aslak kun tykkää tehdä tuollaista vauhdikkaampaa, niin se on agitreenien jälkeen aina kiinnostuneempi tekemään yhteistyötä tokossakin. Onhan se myös selvää, että jokainen harrastus yhdessä vahvistaa sitä yhteistyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti