9. marraskuuta 2012

Lunta osa 2



Aina olisi kivempi kertoa vaan kivoja juttuja, mutta tällä hetkellä Aslak on lähinnä saanut kokemattomat koiran omistajat ymmälleen, niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä.

Ensinnäkin Aslak on tällähetkellä erittäin mallikas esimerkki murrosikäisestä koirasta. Kaikki jo aikoja sitten opitut jutut ei jostain kumman syystä muistu millään mieleen, kuten esimerkiksi se että nilkkoja ei saa näykkiä ja kuinka panta laitetaan kaulaan. Yleinen kiukuttelu ja erimielisyys on myös tällähetkellä erittäin arkipäivää. Negatiivisten listaan myös viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä lisättäköön Aslakin eroahdistus, joka on niin ihmisille kuin koirallekkin tällähetkellä kurja juttu. Kovat harjoittelut asian poistamiseksi on käynnissä, toivotaan että ne tuottaisivat tulosta jottei tarvitsisi koiran ja ihmisten stressata.

Sitten niitä hyviä uutisia. Arkitottis kouluttaja neuvoi meille, että Aslak ei todennäköisesti juuri nyt opi mitään uusia juttuja kun murkku on niin vahvasti päällä, mutta tässä asiassa ollaan kyllä tultu juuri päinvastaiseen tulokseen. Vaikka Aslak on todella levoton ja jaksaa komentaa ihmisiä haukkumalla, sen tottelevaisuus ja keskittymiskyky tositilanteissa on uskomaton! Se oppii hetkessä uusia juttuja ja keskittyy täysillä siihen mitä tehdään niin koulutuksissa kuin omallakin ajalla. Toivotaan, että se ei keksi käyttää mahtavaa oppimiskykyään mihinkään ihmisiä ei-miellyttävään toimintaan ja nautitaan nyt tämän murkuttelun keskellä sitten tästä positiivisesta asiasta ja reenaillaan niin paljon kun suinkin ehditään.

P.s. lumi on edelleen tosi kiva juttu, kuten kuvista näkyy.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti