22. heinäkuuta 2012

Lastenvahti


Tänään käytiin Aslakin kanssa pitkästä aikaa arkitottelevaisuus koulutuksessa. Päällimmäisenä koulutuksessa oli opetus omistajille: älä vie jööttiä koulutukseen viime tipassa mikäli toivot sen keskittyvän. Ensimmäinen puolikas koulutuksesta meni höseltäessä, ei auttanut herkut tai muutkaan taikatemput. Tarpeeksi korvatonta esitettyään Aslak alkoi kuitenkin käyttäytyä suht mallikkaasti, mutta ehdottomasti koulutuksissa ja koirien paljoudessa pitäisi siis käydä huomattavasti useammin.

Arkitottiksen jälkeen mentiin itsenäisesti vähän harjoittelemaan näyttelyhihnassa kävelyä, joka taas sujui oikein mallikkaasti ja korvaton höseltäjä oli kadonnut. Vielä kun tosi tilanteessakin kävelisi yhtä nätisti. Kaiken keskittymisen jälkeen piti tietysti vielä päästä mukavampiinkin puhiin, eli metsälenkille, kun vihdoin oli jopa kokonainen sateeton päivä. Tapojahan ei tietenkään sielläkään unohdeta, vaan kyseiset tilanteet on mitä parhaimpia vahvistaa luoksetuloa.


Viimeisen viikon ajan Aslak on ollut mukana lapsenvahtina ja huomisesta alkaen on kyseistä hommaa vielä pari päivää jäljellä. Selvästi on koiralapsikin kasvanut viikon aikana, kun nyt voi lastenkin seurassa jo melkein kävellä normaalisti hyppimättä ja paimentamatta. Oheisessa kuvassa Aslak pitää vahtia rannalla lasten uidessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti