28. lokakuuta 2012

27.10. Kuopio


Eilen suuntasimme Kuopioon, missä ohjelmana oli gööttien jalostustarkastus ja muuta ohjelmaa. Tarkastukseenhan Aslak ei viellä tietenkään osallistunut, mutta muuten osallistuimme mukavaan ohjelmaan. Aslak viihdytti heti alkumetreillä itseään karkaamalla agility -kentälle vetämään hepulirallia. Oman vuoron koitettua sinne päästiin sitten ihan luvankin kanssa. Agility juttuja oli hauska päästä vähän kokeilemaan, sillä se on meille täysin vieras laji. Aslak pääsi testaamaan vähän putkia, pussia ja muutamaa hyppyä ja meno oli pitkälti ''mennään eikä meinata'' asennetta, virtaa kun tunnetusti Aslakilla riittää. Onnistuneita kuvia kyseisistä kokeiluista ei ole, sillä kuvia katsottaessa täytyy käyttää tehokasta mielikuvitusta, mikäli niistä haluaa hahmottaa koiran, sen verran oli vauhdikas meno.

Taas tuli todettua, että samanmoisia tilanteita pitäisi olla enemmänkin, Aslakilla kun ei vielä oikein kärsivällisyys paikallaan odotteluun riitä. Homma menee jatkuvaksi haukkumiseksi. Samalla linjalla menee arkitottis koulutuksetkin, paikallaan odottelu on mahdoton tehtävä, mutta kun ohjelmaa riittää niin Aslak jaksaa kyllä yllättävän hyvin keskittyä. Eileni taas mentiin samalla linjalla, kun agilityn jälkeen harjoittelimme hiukan näyttely juttuja. Aslak kun sai näyttelyhihnan kaulaan tuli samalla jostakin taas yllättävän hyvää keskittymiskykyä. 

Ohjatun ohjelman jälkeen seurasimme viellä sivusta hiukan jalostustarkastusta ja lopuksi Aslak pääsi vielä siskopuoli Ellan kanssa metsään hiukan riekkumaan ennen kotimatkaa. Aslakin leikki oli kyllä kovin erilaista kuin tavallisesti, leikkiminen näytti jopa tasapuoliselta, kun yleensä Aslak vain juoksee muita karkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti